Mr. Drs. Bob van der Kamp

(Partner / Advocaat)

Specialiaties

Ondernemingsrecht, corporate litigation, gezondheidsrecht.

Over Bob van der Kamp

Bob van der Kamp is advocaat sinds 1998. Na zijn rechten- en economiestudie in Londen en Utrecht werkte hij jarenlang in de internationale advocatuur en management consultancy. Daarin ontwikkelde hij een focus op de zorg en perifere markten (waaronder voeding en (medische) technologie). Naast het ondernemingsrecht is Bob gespecialiseerd in het gezondheidsrecht, waarbij financiering van en samenwerking in de zorg centraal staan. Ook houdt hij zich regelmatig bezig met vergoedingendossiers, marktoegangsvraagstukken en procedeert hij over inkoopgeschillen. Hij is adviseur van cliënten in de publieke en private (zorg) sector. Naast het voeren van procedures adviseert hij over wet- en regelgeving in de zorgsector. Bob adviseert onder meer bij het opstellen van maatschapsovereenkomsten voor medische specialisten, toelatingsovereenkomsten, van in- en verkoopcontracten en diverse andere contracten in de zorgsector. Bob ondersteunt cliënten tevens bij het aangaan van fusies en overnames en samenwerkingen.

Opleidingen

  • Rechten, Universiteit van Utrecht & University of London;
  • Economie, Universiteit van Utrecht & University of London;
  • Postdoctorale specialisatieopleiding “Corporate Structures“, Grotius Academie;
  • Diverse cursussen op het gebied van wet en regelgeving in de zorg.

Registratie rechtsgebieden

B. van der Kamp heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk
    • Burgerlijk recht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.